| °C (°F)

Online Foglalás
 
 

Díjaink

Hotelstars Union

2009. december 14-én Prágában a Cseh, a Holland, a Német, a Magyar, az Osztrák, a Svájci és a Svéd Szállodaszövetség megalapította a Hotelstars Union-t. A Hotelstars Union a 7 tagországban – amely az EU-ban mintegy 150 milliós piacot képvisel – kb. 17.000 szálloda kategorizálását 2010-től kezdve azonos alapelvek alapján fogja végezni. Az egységes követelmények, azonos minősítési eljárások eredményeként javul a résztvevő országok szállodáinak szolgáltatási színvonala, s egyúttal a vendégek számára átláthatóbbá válik a hotelek osztályba sorolása, hatékonyabbá válik azok marketing munkája. A Hotelstars Union nyitott további EU tagországok szállodaszövetségei számára is.

Best of Budapest Díj

A Best of Budapest név egy független minősítési rendszert takar, melyet a Budapest Week Publishing kiadó 1993-ban a minőség megőrzéséért alakított ki. A Kiadványainkban és weboldalunkon szereplő partnerinket Budapest legjobbjai közül választjuk ki. Ők az évek során bebizonyították, méltóak az elismerésre a vendéglátói-, illetve a szolgáltatói szférában nyújtott teljesítményük alapján.
Fontos számunkra, hogy az általunk ajánlott partner szolgáltatása magas színvonalú, megbízható és állandó minőségű legyen.
A Best of Budapest név garancia arra, hogy a szolgáltatást igénybe vevők bármikor visszatérve ugyanazzal a minőséggel találkozzanak.
A Best of Budapest partnerei egy közösséget alkotnak. Szolgáltatásuk színvonalának megtartásával vagy javításával egymást is erősítik és újabb követelményeket támasztanak egymással szemben.

Hungarian Tourism Quality Award

In order to win the Hungarian Tourism Quality award, hotels entering the competition are tested anonymously on their quality and service levels. The Hungarian Tourism Quality Award is accredited at European level and serves as a reference model for national and regional quality. To have this award is to aim at ensuring and improving the quality of services in the hospitality sector.

Hotel Room of the Year Award

Organised by Turizmus Trend, one of the leading Hungarian magazines for the hospitality sector, this award goes to newly opened or renovated hotels at the end of each year. The ‘Hotel Room of the Year Award’ exists for the 3 & 4 star hotels. The winning hotel room is recognized as the nicest room of the year, based on internet votes issued through a public voting system and the votes & opinions of a professional jury.